• Головна
  • Рецензія на фільм «Щасливого Різдва» від Вікторії Гогунскої
Рецензія
17:39, 14 січня 2020 р.

Рецензія на фільм «Щасливого Різдва» від Вікторії Гогунскої

Рецензія

Кожен Новий рік, тридцять першого грудня, люди дивляться вже класику цього свята «Іронію долі». Деякі ж надають перевагу американським комедіям, як «Сам удома». Режисери та сценаристи бачать потенціал у створенні різдвяних фільмів, щоб надати певний життєвий урок або просто заробити великі гроші. Саме останнє прийшло на думку деяким глядачам після першого трейлера фільму «Щасливого Різдва»

«Щасливого Різдва» в оригіналі зветься «LastChristmas», і фільм названо на честь пісні музичної групи Wham, учасником якої був Джордж Майкл. Вийшла кінострічка у світ ще у минулому році, та лише зараз її можна подивитися в українських кінотеатрах. Режисер фільму Пол Фіг, а в головній ролі відома нам за серіалом «Гра престолів» Емілія Кларк.

Фільм розповідає про дівчину Катаріну, яка сама себе кличе Кейт. Вона веде розгульний спосіб життя, через що її виставляють з квартири друзі один за одним. Кейт працює "ельфом" у різдвяному магазині в центрі Лондона, та робота вже не приносить задоволення, а з сім'єю напружені відносини. До того ж в минулому Кейт перенесла операцію на серце, але в зв'язку з депресивним станом, вона не стежить за здоров'ям, п'є алкоголь та їсть фастфуд. Одного разу за вікном магазинчику вона бачить молодого чоловіка на ім'я Том. Кейт погоджується прогулятися з ним вуличками Лондона, а після закохується, і поступово її життя змінюється.

Сюжет досить простий та, як вже зазначили критики, банальний. І тут я сперечатись не буду. Але навіть найпростіший сюжет можна показати цікаво. Крім теми Різдва фільм трохи зачепить і проблему емігрантів, і ставлення до ЛГБТ. На жаль, ці теми лише показані та не мають подальшого розвитку, проте сюжет від цього не стає перезавантаженим.

Емілія Кларк – головна прикраса цього фільму. Я можу впевнено сказати, що увесь фільм тримається виключно на її грі. Це нескінченний фонтан харизми з жвавою мімікою та природним шармом.Кейт приймає безглузді рішення протягом першої половини фільма, але я все одно сміялася з неї і співчувала їй. А ще у Емілії Кларк прекрасний голос. Генрі Голдінг в ролі Тома - привабливий молодий чоловік, типаж якого часто можна побачити в романтичних комедіях, та зіграв він непогано, у парі з Кларк виглядав переконливо. Окремо хочеться відзначити Емму Томпсон, яка зіграла матір Кейт. Її роль тут більше комічна і місцями вона трохи переграє. На мою думку, було б непогано розкрити її персонажку з більш драматичної точки. Емма Томпсон і сценарій написала до цього фільму, видно, що це перший її досвід. Також запам'яталася Мішель Йео в ролі начальниці Кейт.

Отже, «Щасливого Різдва» – звичайна романтична комедія з елементами драми, але натхнена піснями Джорджа Майкла. Чи варто його дивитися? Якщо ви фанат творчості Емілії Кларк, то обов’язково рекомендую до перегляду. Якщо ви хочете створити святковий настрій, вмикайте та насолоджуйтесь. Не дивіться на відгуки та вислови іменитих критиків. Слухайте чудову музику та дивіться фільми для настрою – те, що вам до душі.

Якщо ви бажаєте приєднатись до "Блогерів Бердянська" то будь-ласка, звертайтесь до нас.

Приєднатись до читацького клубу Бердянська в фейбуці можна за посиланям: Читацький Клуб

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію